Español y más


Aanmelden nieuwsbrief


Facebook


Spaans en meer

¡ Bienvenidos !

In september 2012 startte ik met talenschool Español y más. Dankzij de unieke lesmethode en mijn aanstekelijke passie werden deze lessen Spaans al gauw een begrip in de Haarlemmermeer. Nu maakt Español y más deel uit van Talenmeester.

¡ Hola Carmen !

Anders dan mijn voornaam doet vermoeden, heb ik geen Spaanse roots. Ik moest de taal zelf ook vanaf de basis leren. Daardoor ken ik de valkuilen en weet ik hoe belangrijk het is om plezier te hebben tijdens de lessen. Wat je met plezier leert, blijft beter hangen, is mijn motto.

carmen-meester-cursus-spaans

Keuze voor TPR Storytelling

Wie vroeger een vreemde taal wilde leren, moest eindeloos rijtjes woorden en grammatica stampen. Elk enthousiasme voor de taal werd in de kiem gesmoord. Toen ik me ging verdiepen in TPR Storytelling ontdekte ik dat je op een andere manier, door een ander deel van je hersenen aan te spreken, veel makkelijker een taal kunt leren. Vergelijk het maar met autorijles. Om te kunnen autorijden hoef je toch niet eerst precies te weten hoe het werkt onder de motorkap? Zo werkt het ook met TPR Storytelling. Het verwerven van het échte begrip van een taal is een niveau dieper dan simpelweg woorden uit het hoofd leren. Ik houd mijn kennis van de TPRS-methode up-to-date met trainingen en workshops.

De lesmethode Teaching Proficiency through Reading and Storytelling, kortweg TPRS, werd in 1990 door de Amerikaanse docent Blaine Ray ontwikkeld. Ray ontdekte dat je een vreemde taal op een natuurlijke manier kunt verwerven door zoveel mogelijk verhalen te horen en lezen, die voor jou begrijpelijk, interessant en betekenisvol zijn. Inmiddels wordt de TPRS-methode voor interactieve storytelling wereldwijd toegepast door speciaal daarvoor opgeleide taaldocenten.

Alle docenten die lesgeven bij Talenmeester zijn speciaal opgeleid voor deze werkwijze en werken binnen Talenmeester nauw met elkaar samen om de lesprogramma’s telkens weer te optimaliseren.

Uitgebreid aanbod

Naast de reguliere cursussen, bieden we nog meer. Samen met lokale partners ontwikkelen we jaarlijks een studiereis naar Spanje, met elke dag een paar uur Spaanse les en daarnaast leuke uitstapjes en workshops, zoals een kookworkshop met een Spaanse kok, fietsexcursies en leuke culturele bezoekjes.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op een intensievere manier Spaans te leren op vrijdagen of zaterdagen.

In de zomermaanden kun je terecht voor speciale zomeravondcursussen.