Español y más

Spaans en meer

¡ Bienvenidos !

In september 2012 startte ik met talenschool Español y más. Dankzij de unieke lesmethode en mijn aanstekelijke passie werden deze lessen Spaans al gauw een begrip in de Haarlemmermeer. Spaans leren? Dat doe je bij Carmen!

¡ Hola Carmen !

Anders dan mijn voornaam doet vermoeden, heb ik geen Spaanse roots. Ik moest de taal zelf ook vanaf de basis leren. Daardoor ken ik de valkuilen en weet ik hoe belangrijk het is om plezier te hebben tijdens de lessen. Wat je met plezier leert, blijft beter hangen, is mijn motto.

Keuze voor TPR Storytelling

Wie vroeger een vreemde taal wilde leren, moest eindeloos rijtjes woorden en grammatica stampen. Elk enthousiasme voor de taal werd in de kiem gesmoord. Toen ik me ging verdiepen in TPR Storytelling ontdekte ik dat je op een andere manier, door een ander deel van je hersenen aan te spreken, veel makkelijker een taal kunt leren. Vergelijk het maar met autorijles. Om te kunnen autorijden hoef je toch niet eerst precies te weten hoe het werkt onder de motorkap? Zo werkt het ook met TPR Storytelling. Het verwerven van het échte begrip van een taal is een niveau dieper dan simpelweg woorden uit het hoofd leren. Ik houd mijn kennis van de TPRS-methode up-to-date met trainingen en workshops.

De lesmethode Teaching Proficiency through Reading and Storytelling, kortweg TPRS, werd in 1990 door de Amerikaanse docent Blaine Ray ontwikkeld. Ray ontdekte dat je een vreemde taal op een natuurlijke manier kunt verwerven door zoveel mogelijk verhalen te horen en lezen, die voor jou begrijpelijk, interessant en betekenisvol zijn. Inmiddels wordt de TPRS-methode voor interactieve storytelling wereldwijd toegepast door speciaal daarvoor opgeleide taaldocenten.

Uitgebreid aanbod

Naast de reguliere cursussen, bied ik nog meer. Samen met lokale partners ontwikkel ik een cursusweek in Spanje, met elke dag een paar uur Spaanse les en daarnaast leuke uitstapjes en workshops, zoals een kookworkshop met een Spaanse kok, fietsexcursies en leuke culturele bezoekjes.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op een intensievere manier Spaans te leren op zaterdag.

En er is nog meer: een intensieve cursus Spaans voor beginners in de zomervakantie. Volg je al lessen Spaans, kom dan in de lesvrije zomerperiode een paar uurtjes oefenen. Ook als je geen les volgt bij Español y más ben je van harte welkom om mee te doen!